2009
CATERINGMENY
ANTIPASTI:
Kött:
Vitello Tonnato
Tunna skivor av kalvkött med tonfisksås från Piemonte (serveras kall)
Carpaccio di Bresaola con rucola & parmigiano
Torkat nötkött med parmesan, rucola & rostade pinjenötter
Crudo di Parma al grissino
Parmaskinka på grissini
Bis di salami
Två sorter italiensk salami, t.ex Spianata Calabrese (stark), Salame Felino
Gamberi in salsa Aurora
Räkcocktail
Vegetarisk:
Olive Saltate
Stekta oliver med vitlök, chili & oregano
Caprino alle Olive
Färsk getost med oliver
Bruschetta
Rostat lantbröd med vitlök & marinerade tomater
Mozzarella con gamberi & pesto
Rostat lantbröd med mozzarella, tomat, vitlök & chili marinerade räkor, pesto
OSTAR:
Taleggio - halvmjuk kittost gjord på komjölk
Gorgonzola – grönmögelost
Pecorino Toscano – lagrad fårost från Toscana
Grana Padano – lagrad hårdost gjord på komjölk
PASTARÄTTER
Kött:
Spaghetti all´ Amatriciana
En underbar sås från Rom och dess landskap Lazio, med stekfläsk i tomatsås, vitt vinchili & pecorino ost
Pasta al Ragú alla Potentina
Ett typiskt recept från Basilicata i södra Italien, fläskfilé fylld med bacon, pecorino, vitlök, persilja & chili i tomatsås
Penne all´ Arrabbiata
Ett typiskt recept från Lazio med vitlök, bacon, tomat, chili, persilja & pecorino
Pasta al Ragú
Köttfärssås som vi tillagar enligt norditalienska traditioner och serverar med riven grana padano
Lasagne
En klassiker från Emilia-Romagna, med vår goda Ragú, bechamelsås & riven grana padano
Pasta alla Carbonara
Från skogsväktarna i Lazio till våra tallrikar med bacon, ägg, svartpeppar & riven pecorino
Pasta alla Calabrese
Från Kalabriens berg i söder kommer denna mix av smaker från stark salami, pinjenötter, köttfärs, soltorkade tomater och russin med riven pecorino
Spaghetti alla Puttanesca
Från Neapel med svarta oliver, kapris, sardeller, vitlök och chili i tomatsås
Pasta al Ragú Napoletano
Köttfärssås med örtlagrad ister, lök och köttfärs i tomatsås med riven pecorino
Spaghetti al Tonno
Tonfisk i tomatsås med vitlök och peppar
Spaghetti allo Scoglio
Räkor, musslor och bläckfisk, persilja, vitlök och lite chili som ger smak från södra Italien
Pasta al Salame Calarese
Mycket stark salami från Kalabrien med fänkålsfrön i tomatsås och riven pecorino
Pasta al Salmone
Rökt lax i tomat & gräddsås med persilja
Vegetarisk:
Spaghetti alle Olive
Svarta oliver i tomatsås med vitlök, chili, persilja & basilika
Pasta al pesto Genovese
Den gröna såsen från Ligurien med basilika, pinjenötter, vitlök & riven ost
Lasagne Vegetariane
vegetarisk lasagne med pesto, zucchini & grana padano
Pasta al Gorgonzola
Pasta eller gnocchi blir den smälta gorgonzola och riven grana padano en smak från norra Italien
Pasta alla Vesuviana
En klassiker från Neapels kök, smält mozzarella i tomatsås med oregano & riven pecorino
Pasta ai Quattro Formaggi
Krämig ostsås med taleggio, gorgonzola, pecorino och grana padano
Pasta estiva,
Olivolja och vitlöksmarinerade tomater, mozzarella och riven pecorino/parmesan
(serveras kall)
Riso in insalata
Sallad med ris, ägg, inlagda grönsaker, salami och ost
(serveras kall)
VARMRÄTTER:
Mundeghili (polpette alla milanese)
milanesiska köttbullar med parmesanost, persilja och vitlök
Vegetarisk:
Melanzane alla parmigiana
gratinerade aubergine med tomatsås, parmesan och basilika
Zucchine gratinate
gratinerade zucchini
DESSERT:
Tiramisu med kaffe eller jordgubbar
Panna cotta
Apfelstrudel
Italiensk glassdessert
- Tartufo classico (choklad)
- Tartufo limoncello (citron)
- Tartufo al pistacchio (pistasch)
- Tartufo alla nocciola (hasselnöt)
Italienska Chokladtryffel