top of page

CATERINGMENY

 

ANTIPASTI:

Kött:

Vitello Tonnato
Tunna skivor av kalvkött med tonfisksås från Piemonte (serveras kall)

 

Carpaccio di Bresaola con rucola & parmigiano
Torkat nötkött med parmesan, rucola & rostade pinjenötter

 

Crudo di Parma al grissino
Parmaskinka på grissini

 

Bis di salami
Två sorter italiensk salami, t.ex Spianata Calabrese (stark), Salame Felino

Gamberi in salsa Aurora

Räkcocktail

Vegetarisk:

Olive Saltate
Stekta oliver med vitlök, chili & oregano

 

Caprino alle Olive
Färsk getost med oliver

 

Bruschetta
Rostat lantbröd med vitlök & marinerade tomater

 

Mozzarella con gamberi & pesto
Rostat lantbröd med mozzarella, tomat, vitlök & chili marinerade räkor, pesto


OSTAR:

Taleggio - halvmjuk kittost gjord på komjölk

 

Gorgonzola – grönmögelost

 

Pecorino Toscano – lagrad fårost från Toscana

 

Grana Padano – lagrad hårdost gjord på komjölk

PASTARÄTTER

Kött:

Spaghetti all´ Amatriciana

En underbar sås från Rom och dess landskap Lazio, med stekfläsk i tomatsås, vitt vinchili & pecorino ost

Pasta al Ragú alla Potentina

Ett typiskt recept från Basilicata i södra Italien, fläskfilé fylld med bacon, pecorino, vitlök, persilja & chili i tomatsås

 

Penne all´ Arrabbiata

Ett typiskt recept från Lazio med vitlök, bacon, tomat, chili, persilja & pecorino

 

Pasta al Ragú
Köttfärssås som vi tillagar enligt norditalienska traditioner och serverar med riven grana padano

Lasagne

En klassiker från Emilia-Romagna, med vår goda Ragú, bechamelsås & riven grana padano

Pasta alla Carbonara

Från skogsväktarna i Lazio till våra tallrikar med bacon, ägg, svartpeppar & riven pecorino

Pasta alla Calabrese

Från Kalabriens berg i söder kommer denna mix av smaker från stark salami, pinjenötter, köttfärs, soltorkade tomater och russin med riven pecorino

Spaghetti alla Puttanesca

Från Neapel med svarta oliver, kapris, sardeller, vitlök och chili i tomatsås

Pasta al Ragú Napoletano

Köttfärssås med örtlagrad ister, lök och köttfärs i tomatsås med riven pecorino

 

Spaghetti al Tonno

Tonfisk i tomatsås med vitlök och peppar

Spaghetti allo Scoglio

Räkor, musslor och bläckfisk, persilja, vitlök och lite chili som ger smak från södra Italien

Pasta al Salame Calarese

Mycket stark salami från Kalabrien med fänkålsfrön i tomatsås och riven pecorino

Pasta al Salmone

Rökt lax i tomat & gräddsås med persilja

 

Vegetarisk:

Spaghetti alle Olive
Svarta oliver i tomatsås med vitlök, chili, persilja & basilika

 

Pasta al pesto Genovese
Den gröna såsen från Ligurien med basilika, pinjenötter, vitlök & riven ost

Lasagne Vegetariane
vegetarisk lasagne med pesto, zucchini & grana padano

Pasta al Gorgonzola
Pasta eller gnocchi blir den smälta gorgonzola och riven grana padano en smak från norra Italien

Pasta alla Vesuviana
En klassiker från Neapels kök, smält mozzarella i tomatsås med oregano & riven pecorino

Pasta ai Quattro Formaggi
Krämig ostsås med taleggio, gorgonzola, pecorino och grana padano

Pasta estiva,
Olivolja och vitlöksmarinerade tomater, mozzarella och riven pecorino/parmesan
(serveras kall)

 

Riso in insalata
Sallad med ris, ägg, inlagda grönsaker, salami och ost
(serveras kall)

 

VARMRÄTTER:

Mundeghili (polpette alla milanese)

milanesiska köttbullar med parmesanost, persilja och vitlök

Vegetarisk:

Melanzane alla parmigiana
gratinerade aubergine med tomatsås, parmesan och basilika

 

Zucchine gratinate 
gratinerade zucchini

DESSERT:

Tiramisu med kaffe eller jordgubbar

 

Panna cotta

 

Apfelstrudel

 

Italiensk glassdessert
- Tartufo classico (choklad)
- Tartufo limoncello (citron)
- Tartufo al pistacchio (pistasch)
- Tartufo alla nocciola (hasselnöt)

 

Italienska Chokladtryffel
 

bottom of page